De Run Boekel

Aan de Runstraat, in een groenrijk gebied, vlakbij het dorpshart van Boekel, ligt het plan ‘Skôn néje wunning’.

Halfvrijstaande woningen en de vrijstaande woning:
Ook de 2-onder-1 kapwoningen en de vrijstaande woning hebben woonkamers die op de achtertuinen zijn georiënteerd. En ook hier is via de keuken zicht op het openbaar gebied. De eerste verdieping heeft 3 ruime slaapkamers en een badkamer. De zolder is ook hier met een vaste trap bereikbaar.

Nul op de meter
Skôn néje wunning onderscheidt zich door een hoge mate van duurzaamheid. In het ontwerp is slim omgegaan met natuurlijke bronnen als daglicht en zonnewarmte. Zo profiteert u in de winter van de warmte van de zon, terwijl de zuidgevel zo is opgebouwd dat het in de zomer niet te warm wordt in huis. De woningen hebben in de basis een Energieprestatie coëfficiënt (EPC) van <0, wat betekent dat de woning bij gemiddeld gebruik op jaarbasis niet meer energie verbruikt dan hij oplevert. Dit noemen wij een Nul-op-de-Meter-woning. Vanzelfsprekend worden de woningen gasloos gebouwd. Dit realiseren we door gebruik te maken van een luchtwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen die het totale dak bedekken.

Boekel is niet alleen wonen in een dorp, maar vooral léven in een dorp. Uw leven, dat zich binnen, maar zeker ook buiten afspeelt. Vanaf uw woning bent u zó in het buitengebied. Wandelend of op de fiets, genietend van de rust van het uitgestrekte boerenland tot prachtige bossen en de bijzondere Peelrandbreuk. Om daarna te eindigen voor een hapje en een drankje in het gemoedelijke dorpshart van Boekel, met zijn gezellige cafés en restaurants. Op dinsdagochtend lekker knapperig brood en verse groenten halen op de weekmarkt. Daarnaast heeft Boekel uiteenlopende faciliteiten op het gebied van onderwijs, sport, kunst en cultuur. Of u nu van muziek houdt, van bridge of bijvoorbeeld graag sport, u vindt het in uw eigen dorp want het heeft een zeer divers en bloeiend verenigingsleven. En least but not least een paar bijzondere evenementen, waaronder het festival Boecult, de Auwerwetse Boekelse Oogstdag en niet te vergeten de jaarlijkse kermis. Bovendien bent u via de provinciale wegen in een oogwenk in de gevarieerde centra van Uden of Helmond of verder weg, in grote steden als Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Voor uw werk of zomaar een dagje uit, om bijvoorbeeld te shoppen. Dit maakt Boekel tot een fantastische plek voor alle leeftijden, om wonen met werken te combineren, en met recreëren. Een uitstekend dorp om op te groeien en er te blijven wonen. Uw dorp.